Bijna helft woningbezitters wil verbouwen

Munt concludeert uit de cijfers dat veel Nederlanders momenteel de ontstane situatie aangrijpen om veranderingen door te voeren aan hun huis. 10 procent van de mensen heeft als belangrijkste motief voor een verbouwing dat de woningmarkt op dit moment te overspannen is. Daarnaast verbouwt 69 procent de woning om deze toekomstbestendig te maken. 
Het verbouwen van de huidige woning is een interessant alternatief voor veel huizenbezitters, nu verhuizen bijna onmogelijk is geworden door de krappe huizenmarkt. Leningen om een verbouwing mee te financieren zijn tegen historisch lage rentes af te sluiten en een huis kan na de verbouwing aanzienlijk in waarde toenemen. 
Veel Nederlanders hebben het afgelopen anderhalf jaar, waarin veel werd thuisgewerkt, thuis meer tijd doorgebracht. 47 procent van de mensen met koophuis geeft aan dat de coronapandemie het besluit om veranderingen door te voeren aan het koophuis versneld heeft. 22 procent weet inmiddels zeker dat ze gaan beginnen met klussen en precies een kwart denkt er serieus over na om te gaan verbouwen. Slechts 3 procent geeft aan er niet de financiële middelen voor te hebben. Iets meer dan de helft zegt dat een verbouwing op dit moment gewoon niet nodig is.