In de zomer van 2024 ging 72 procent van de mensen van 15 jaar of ouder op vakantie. Gemiddeld ging men twee keer op reis. Gezamenlijk ondernamen Nederlanders 21,6 miljoen zomervakanties, en een gemiddelde vakantie duurde 9 dagen. Een dag op vakantie gaan kostte gemiddeld 77 euro. Het populairste land van bestemming was Frankrijk. Dat meldt het CBS.
In het tweede kwartaal van dit jaar zijn vooral in de vier grote steden meer woningen gekocht. Het aantal hypotheekaanvragen steeg daar gemiddeld met 24 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Onder anderen de jonge starters kochten vaak een woning, aldus Hypotheken Data Netwerk (HDN), dat het berichtenverkeer voor vrijwel alle hypotheken regelt.
Nederlanders hebben vorig jaar voor 198 miljard euro afgerekend met hun betaalpas of creditcard. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van twee jaar geleden, aldus De Nederlandsche Bank (DNB).
Per 1 juli zijn er een aantal wijzigingen in regelingen en wettelijke bedragen, die burgers merken in hun portemonnee. ZZo gaan de huren omhoog, maar stijgen de minimumlonen en uitkeringen.
Financieel dienstverleners hebben een belangrijke verantwoordelijkheid als poortwachters in het signaleren en tegengaan van hypotheekfraude. Daarom is het belangrijk dat adviseurs weten hoe ze hypotheekfraude kunnen herkennen en hoe ze die kunnen tegengaan, aldus de toezichthouder.
Verzekeraars hebben vorig jaar ruim 100 miljoen uitgekeerd aan beschadigde huizen en auto?s door neerslag. De totale schade door extreem weer in 2024 bedraagt 280 miljoen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Klimaatschademonitor van het Verbond van Verzekeraars. Deze monitor laat de totale verzekerde schade zien vanaf 2007 door bliksem, hagel, neerslag, overstroming, vorst en storm.
In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er voor de bouw van 33 duizend woningen vergunningen afgegeven. Dat zijn er minder dan in 2024, toen waren er in de eerste vijf maanden 38 duizend woningen vergund voor nieuwbouw. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Nederlanders zijn nog altijd sterk gehecht aan contant geld als een betaaloptie. Dat blijkt uit een meting die uitgevoerd is in opdracht van De Nederlandsche Bank. Een overgroot merendeel van de ondervraagden (92%) zegt dat het kunnen betalen met contant geld in maatschappelijk opzicht belangrijk te vinden.
Het beeld van de economie was volgens het CBS in juni negatiever dan in mei. In de zogeheten Conjunctuurklok van juni presteerden 12 van de 13 indicatoren slechter dan gemiddeld daarvoor.
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 10 juni 2025 een boete van 15 miljoen euro opgelegd aan ABN AMRO Bank vanwege overtredingen van het bonusverbod.