Nieuws overzicht

DSW verhoogt als eerste zorgverzekeraar zorgpremie fors

Zorgverzekeraar DSW is elk jaar het eerste met de bekendmaking van de zorgpremie voor het volgend jaar. Ook dit jaar is dat zo en de verzekeraar maakt bekend dat de zorgpremie voor 2024 met 11,50 euro omhoog gaat naar 149 euro per maand.

Lees verder

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld

Het demissionair kabinet stopt extra geld in de pot met subsidies voor huiseigenaren die hun woning verduurzamen. Het gaat om een bedrag van 210 miljoen euro, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH) die eerder al opriep om de subsidiepot aan te vullen.

Lees verder

Beschikbaar inkomen iets hoger in tweede kwartaal

Het beschikbaar inkomen van huishoudens was in het tweede kwartaal van dit jaar 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. De toename is vooral toe te schrijven aan een stijging van de salarissen.

Lees verder

Faillissementsgolf dreigt vanwege coronaschuld

Dit jaar en volgend jaar zullen meer bedrijven dan anders failliet gaan. Mogelijk gaat in 2023 ruim de helft meer ondernemingen failliet. Belangrijkste veroorzakers van die sterken stijging, aldus kredietverzekeraar Atradius: de hoge energiekosten, de hoge rente en de coronaschuld die nu afbetaald moet worden.

Lees verder

Strenge hypotheeknormen maken overstap naar koophuis moeilijker

Huurders zitten de afgelopen jaren vaster in een dure huurwoning, doordat de hypotheeknormen strenger zijn geworden. Ze konden geen huis meer kopen en waren dus aangewezen op prijzige huurwoningen. De verhuurders profiteerden daarvan. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB).

Lees verder

Prijzen koopwoningen bijna 5 procent lager

In augustus 2023 waren de prijzen van koopwoningen gemiddeld 4,8 procent lager dan in augustus 2022. Ten opzichte van juli 2023 stegen de prijzen wel, met 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Werkloosheidspercentage bleef in augustus 3,6

In augustus 2023 waren 364.000 mensen van 15 tot 75 jaar werkloos. Dat is net als in juli 3,6 procent van de beroepsbevolking. In de afgelopen drie maanden nam het aantal werklozen toe met gemiddeld 4.000 per maand.

Lees verder

Zorgpremie volgend jaar verder omhoog

De zorgpremie gaat volgend jaar waarschijnlijk nog verder omhoog. Dat blijkt volgens RTL Nieuws uit uitgelekte cijfers voor Prinsjesdag. Het demissionaire kabinet verwacht dat de nieuwe basispremie 1792 euro wordt, wat neerkomt op bijna 150 euro per maand.

Lees verder

Nieuwbouwhuizen duurder door hoge bouwleges

Als de gemeentelijke bouwleges niet dalen, zullen de kosten van nieuwbouwhuizen nog verder stijgen. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder

Overheidscampagne over doorwerken na AOW

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestart met een voorlichtingscampagne om doorwerken na de AOW te stimuleren.

Lees verder